Terug
Gepubliceerd op 28/03/2024

2024_GR_00054 - 2023-161 Providentia Lexisweg (Molenstraat) - 6 sociale huurwoningen met infrastructuur - Tracé, plannen en kostprijsraming betreffende het uitvoeren van infrastructuurwerken - Goedkeuring

Gemeenteraad
di 26/03/2024 - 20:00 GAC II, collegezaal
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Wouter Van Driessche, Voorzitter; Inez De Coninck, Burgemeester; Evelien Beeckman, Schepen; Johan Deleu, Schepen; William Engels, Schepen; Jan Couck, Schepen; Roland Mortier, Schepen; Albert Beerens; Lutgard Van der Borght; Marijke De Vis; Joske Vermeir; Patrick De Smedt; Jeroen Eenens; Els Van Buggenhout; Floris Van den Broeck; Willem De Pauw; Jasper Baeyens; Linda Verbesselt; Eliane Laurent; Katty Van der Borght; Tom Bosman; Bart Peeters; Christel Ringoot, Adjunct Algemeen Directeur

Afwezig

Els Van Gucht

Secretaris

Christel Ringoot, Adjunct Algemeen Directeur

Voorzitter

Wouter Van Driessche, Voorzitter
2024_GR_00054 - 2023-161 Providentia Lexisweg (Molenstraat) - 6 sociale huurwoningen met infrastructuur - Tracé, plannen en kostprijsraming betreffende het uitvoeren van infrastructuurwerken - Goedkeuring 2024_GR_00054 - 2023-161 Providentia Lexisweg (Molenstraat) - 6 sociale huurwoningen met infrastructuur - Tracé, plannen en kostprijsraming betreffende het uitvoeren van infrastructuurwerken - Goedkeuring

Motivering

Argumentatie

Beoordelingsbevoegdheid van de gemeenteraad

De gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid over de zaak der wegen. De gemeenteraad dient zich in dat verband uit te spreken over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein, rekening houdend met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet gemeentewegen van 3 mei 2019, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen. De gemeenteraad kan daarbij voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt.

De gemeenteraad beschikt niet over de bevoegdheid om zich uit te spreken over de vergunningsaanvraag, deze dient te worden beoordeeld door de vergunningverlenende overheid. De gemeenteraad dient bij haar beslissing wel rekening te houden met het project waar de aanvraag deel van uitmaakt. 

De zaak der wegen van de aanvraag bestaat uit het volgende

  • Ligging en breedte van de gemeentewegen
    Het voorgenomen project omvat de aanleg van nieuwe openbare wegenis. In die omstandigheden is er sprake van de aanleg van gemeentewegen. Een gemeenteweg wordt in artikel 2, 6° van het Gemeentewegendecreet omschreven als “een openbare weg die onder het rechtstreekse en onmiddellijke beheer van de gemeente valt, ongeacht de eigenaar van de grond”. Ook ‘trage wegen’, dit zijn openbare wegen die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer (lees: fietsers en voetgangers), zijn gemeentewegen als ze onder het beheer van de gemeente vallen (cf. artikel 2, 10° Gemeentewegendecreet).
    Verharding: Er wordt een rijweg aangelegd in een verharding van grijze betonstraatstenen (elleboogverband), voorzien van een omgekeerd dakprofiel, met in het midden een betonnen goot type IIE1 (breedte min. 3,80m – max. 4,00m). Op het einde van de straat wordt een keerpunt voorzien (breedte 7,60m). De rijweg wordt opgesloten door een verzonken boordsteen type IB. Er wordt getracht om de ondoorlatende verhardingen tot een minimum te herleiden. Er wordt geopteerd om de toegangsweg te voorzien van een klassieke wegopbouw omdat deze weg eveneens dienst zal doen als tijdelijke werfweg bij de bouw van de zes woningen. Hierdoor bestaat het risico dat de ondergrond in deze zone te gecompacteerd zou zijn met nefaste gevolgen voor de infiltratie. Door de inplanting van de toegangsweg tot de erftoegangen is de breedte beperkt kunnen blijven alsook de verharde oppervlakte (220m²). De overige verhardingen, onderstaand beschreven, worden voorzien middels een waterdoorlatende opbouw.

  • Uitrusting van de gemeentewegen
    De zaak der wegen omvat meer dan enkel de ligging en breedte van de eigenlijke wegzate. De bevoegdheid van de gemeenteraad strekt zich ook uit over de uitrusting van gemeentewegen, inclusief alle aanhorigheden bij een gemeenteweg, o.a. de trottoirs, de inrichting van de (eventuele) parkeerplaatsen, de ligging, aansluiting en de materialen van de nutsleidingen (rioleringen) en van de aan te leggen groenvoorzieningen, de ligging, breedte en diepte van de nieuw te delven gracht naast de nieuw ontworpen weg, de afwatering, waterzuivering, noodzakelijke uitbreiding van maatschappelijke infrastructuur, …
    Parkeervoorzieningen: Naast de rijweg worden 2 openbare parkeerplaatsen aangelegd met een breedte van 2,00m, uitgevoerd in een verharding van waterdoorlatende grasbetontegels (30x30x10cm). Voor en achter de parkeerplaatsen wordt een boomvak voorzien. De parkeerplaatsen voor de woningen worden ook uitgevoerd in een verharding van waterdoorlatende grasbetontegels (30x30x10cm), opgesloten door een boordsteen type ID2. De continuïteit wordt zo gegarandeerd binnen het ontwerp.
    Voetpaden: Aanliggend aan de Molenstraat wordt een voetpad voorzien (breedte 1,65m), in een verharding van grijze poreuze betonstraatstenen (halfsteensverband). Het voetpad wordt opgesloten door een boordsteen type IE+betonnen goot IIE1 en een boordsteen type ID2. Er wordt voorgesteld om de nieuwe ontsluiting te voorzien als woonerf.
    Riolering: Het gescheiden stelsel en de bovengrondse infiltratievoorziening werd reeds geëvalueerd door de rioolbeheerder (in casu de gemeente Opwijk) en technisch aanvaard. Een gedetailleerde omschrijving werd toegevoegd in Addendum B26 – bijlage 2 - Beschrijvende nota - Riolering en hemelwater. De bovengrondse infiltratievoorziening zal zowel hemelwater ontvangen van het openbaar domein als van de zes sociale woongelegenheden. Gelet op de maximaal realiseerbare langshelling op de DWA riool van 4 mm/m is de riolering niet zelfreinigend. Een periodiek onderhoudsprogramma dient te worden voorzien door de rioolbeheerder.
    Groenaanleg: Zie beplantingsplan => Addendum B26_bijlage 1 Grondplan beplanting. De groenvoorziening binnen de projectzone bestaat uit onderhoudsvriendelijke plantvakken met levende hagen, gevarieerde bodembedekkers en hoge grassen. De aanvraag voorziet eveneens in de aanplant van zes nieuwe bomen.
    De zone tussen de eigendom van Providentia en de Steenweg (openbaar domein) bestaat deels uit een voetpad (te behouden betondallen), en is deels onafgewerkt.  Het bestaande voetpad wordt niet verbreed, de niet afgewerkte zone wordt als plantvak aangelegd door het gemeentebestuur.

Besluit: De voorgestelde ligging, breedte en uitrusting van de nieuwe gemeenteweg geeft een geschikte en aanvaardbare invulling aan het openbaar domein, met name een invulling als woonerf die toelaat om het sociale woonproject op passende wijze te ontsluiten, en met voldoende aandacht voor de publieke parkeerbehoeften.

Beoordeling rooilijnplan en meerwaardevergoeding (art. 12, §2 Gemeentewegendecreet)

Het verzoek tot aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van de rooilijn kan conform artikel 12, §2 van het Gemeentewegendecreet geïntegreerd worden in een aanvraag tot omgevingsvergunning voor verkaveling van gronden, voor zover die wijziging past in het kader van de realisatie van de bestemming van de gronden, en voor zover het aanvraagdossier een ontwerp van rooilijnplan bevat dat voldoet aan de bij en krachtens het decreet gestelde eisen op het vlak van de vorm en inhoud van gemeentelijke rooilijnplannen of voor zover het een grafisch plan met aanduiding van de op te heffen rooilijn bevat.

Bij de aanvraag is ook een rooilijnplan en metingsplan gevoegd waarop de zones aangeduid staan welke gratis gaan afgestaan worden aan de gemeente Opwijk. De plannen, bestek en kostprijsraming betreffende de uit te voeren infrastructuurwerken, in bovenvermeld sociaal woonproject, werden opgemaakt door het studiebureau MESO bv, Jan Mulsstraat 132 bus 0201 te 1853 Grimbergen. De kostprijsraming van de omschreven infrastructuurwerken (raming bij PIV2 op datum van 12/09/2023), opgemaakt door het studiebureau MESO bv, Jan Mulsstraat 132 bus 0201 te 1853 Grimbergen, bedraagt 170.858,12 euro excl. 21% btw, hetzij 206.738,32 euro incl. btw. De nieuwe rooilijn wordt voorzien overeenkomstig voorbesprekingen met de dienst omgeving.

Een beoordeling van de meerwaardevergoeding dringt zich  niet op.

Besluit: De voorgestelde rooilijn past in het kader van de veilige realisatie van de bestemming van de gronden en kan aldus aanvaard worden.

Beoordeling van de adviezen, standpunten, opmerkingen en bezwaren

  • Adviezen
    Naar de volgende adviesinstanties werden op basis van de gewijzigde projectinhoudversie PIV2 adviesaanvragen verstuurd, onderstaand overzicht geeft de gevraagde / ontvangen adviezen weer.
    Agentschap Wegen en Verkeer AWV: voorwaardelijk gunstig advies dd. 04/01/2024: geen opmerkingen op voorliggend dossier, de opgelegde voorwaarden betreffen de standaard voorschriften met betrekking tot werkzaamheden op percelen aanpalend aan gewestwegen.
    Beoordeling: vermeld advies heeft geen impact op voorliggende gemeenteraadsbeslissing.
    Politiezone AMOW: voorwaardelijk gunstig advies dd.21/02/2024: keuze voor woonerf en het vermijden van extra conflicten naar Steenweg wordt als belangrijke meerwaarde aanzien. Deze keuze, in combinatie met het bouwprogramma van 6 woongelegenheden, maakt dat bepaalde voorzieningen minder optimaal zijn: de aansluiting van de Lexisweg dient zo ver mogelijk van het kruispunt Steenweg / Molenstraat voorzien te worden, het aanbod aan openbare staanplaatsen is beperkt (2), de bereikbaarheid van de staanplaatsen is niet optimaal hetgeen mogelijks veiligheidsproblemen met zich meebrengt, enz. Idealiter zou het project gereduceerd moeten worden naar vijf wooneenheden met een naastliggende clusterparking.
    Beoordeling: Aan de belangrijkste bekommernissen (keuze voor woonerf en het vermijden van extra conflicten naar Steenweg) werd voldaan. Waardevolle suggesties tot aanpassing van het project zijn gelet op de fase van het dossier niet meer realistisch.
    Dienst infrastructuur Gemeente Opwijk: gunstig advies dd. 21/02/2024: geen opmerkingen.

    Naar de volgende nutsmaatschappijen werden op basis van de gewijzigde projectinhoudversie PIV2 adviesaanvragen verstuurd, onderstaand overzicht geeft de gevraagde / ontvangen adviezen weer.
    Proximus: voorwaardelijk gunstig advies d.d. 29/12/2023: geen opmerkingen, de opgelegde voorwaarden betreffen standaard richtlijnen naar inplanning en coördinatie van de werken.
    De Watergroep - Riopact: voorwaardelijk gunstig advies d.d. 22/12/2023: naar wegenis en infrastructuur wordt gevraagd om de leegloopopening met spindel te supprimeren bij het overstort, verdere voorwaarden en opmerkingen betreffen ofwel standaard voorschriften bij verkaveling, ofwel voorschriften met betrekking tot de woningbouw.
    Wyre: gunstig advies d.d. 21/12/2023: geen opmerkingen.
  • Openbaar onderzoek
    De gemeenteraad heeft kennis genomen van de standpunten, opmerkingen en bezwaren die zijn ingediend tijdens het openbaar onderzoek. Tijdens het openbaar onderzoek dat plaats vond van 13/12/2023 tot en met 11/01/2024 werden er twee (2) bezwaarschriften ingediend.
    Eerste bezwaarschrift d.d. 09/01/2024 betreft een vraag van meerdere bewoners uit de Molenstraat om geen derde hernummering in de straat door te voeren. De aanvraag voorziet zes woningen, de eerste aanpaler heeft huisnummer 8, dit laat slechts drie vrije toe te kennen nummers.
    Beoordeling: In deze werd, na intern overleg, beslist om de nieuwe weg een nieuwe straatnaam toe te kennen (Lexisweg) zodat er geen hernummering of gebruik van nummers met indexen vereist is en een voldoende duidelijkheid naar hulpdiensten, postdiensten en bezoekers gegarandeerd kan worden.
    Tweede bezwaarschrift d.d. 11/01/2024 handelt over een mogelijke strijdigheid van de aanvraag met het goederenrecht voor wat betreft rechtstreekse zichten op minder dan 1,9m van de perceelgrens.
    Beoordeling: Dit bezwaar staat los van de voorliggende beslissing over de wegenis en zal behandeld worden in het advies aan het college van burgemeester en schepenen in kader van de af te leveren omgevingsvergunning.

Toetsing aan de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen

De in artikel 3 van het Gemeentewegendecreet vernoemde doelstellingen zijn:

  1. De uitbouw van een veilig wegennet op lokaal niveau;
  2. De herwaardering en bescherming van een fijnmazig netwerk van trage wegen, zowel op recreatief vlak als op functioneel vlak.

De aanvraag is volgens het bij koninklijk besluit van 7 maart 1977 vastgestelde gewestplan (Origineel bij Koninklijk Besluit goedgekeurd gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse) gelegen in woongebied met landelijk karakter. De aanvraag is niet gelegen binnen de grenzen van een goedgekeurd ruimtelijk uitvoeringsplan. De aanvraag is niet gelegen binnen de grenzen van een goedgekeurd bijzonder plan van aanleg. De aanvraag is gelegen binnen een goedgekeurde niet-vervallen verkaveling V0701 d.d. 04/09/2014 doch betrokken projectzone voor sociale woningbouw werd uit de verkaveling gesloten. Voorliggende aanvraag is in overeenstemming met de geldende voorschriften.  

De in artikel 4 van het Gemeentewegendecreet vernoemde principes zijn:

  1. Wijzigingen van het gemeentelijk wegennet staan steeds ten dienste van het algemeen belang; 
  2. Een wijziging, verplaatsing, of afschaffing van een gemeenteweg is een uitzonderingsmaatregel die afdoende wordt gemotiveerd; 
  3. De verkeersveiligheid en de ontsluiting van aangrenzende percelen worden steeds in acht genomen; 
  4. Wijzigingen aan het wegennet worden zo nodig beoordeeld in een gemeentegrensoverschrijdend perspectief; 
  5. Bij de afweging voor wijzigingen aan het wegennet wordt rekening gehouden met de actuele functie van de gemeenteweg, zonder daarbij de behoefte van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen. Daarbij worden de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten gelijktijdig tegen elkaar afgewogen.

Voorliggende aanvraag voorziet (behoudens beperkte aanpassingen aan het voetpad ter hoogte van de aansluiting van de Lexisweg op de Molenstraat) geen wijzigingen aan het bestaande wegennet. De aanvraag voorziet nieuwe openbare wegenis voor de ontsluiting van zes nieuw te realiseren sociale woongelegenheden.  De aanvraag voorziet twee bijkomende autostaanplaatsen op (toekomstig) openbaar domein. Mede door de realisatie van een aandeel van het BSO (Bindend Sociaal Objectief) voor sociale huurwoningen, staat de aanvraag ten dienste van het algemeen belang.
De zes nieuwe sociale huurwoningen palen rechtstreeks aan de Steenweg (gewestweg) doch worden niet ontsloten via de gewestweg. De nieuwe wegenis, parallel aan de Steenweg, wordt als alternatief voorzien om een veilige ontsluiting mogelijk te maken.

Besluit: Het voorstel is in overeenstemming met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen.

Opname in het openbaar domein

De nieuwe wegenis en bijhorende uitrusting zoals riolering, groenzones met beplantingen, infiltratievoorzieningen op (toekomstig) openbaar domein, zoals aangegeven op het rooilijn- en metingsplan van het studiebureau MESO bv, Jan Mulsstraat 132 bus 0201 te 1853 Grimbergen, zullen door de aanvrager kosteloos overgedragen worden naar het openbaar domein, na de definitieve aanvaarding van de werken.

Er kan om de vermelde redenen ingestemd worden met een opname in het openbaar domein. 

Juridische grond

Decreet betreffende de omgevingsvergunning dd. 25 april 2014, m.n. artikel 31.

Omgevingsvergunningsbesluit van 27 november 2015.

Decreet houdende de gemeentewegen dd. 3 mei 2019.

Regelgeving bevoegdheid

Art. 56 §1 van het decreet lokaal bestuur: Bevoegdheid college - voorbereiding gemeenteraad en uitvoering besluiten
<p>Artikel 56 &sect;1 van het decreet lokaal bestuur: Het college van burgemeester en schepenen bereidt de beraadslagingen en de besluiten van de gemeenteraad voor. Het college van burgemeester en schepenen voert de besluiten van de gemeenteraad uit.</p>

Besluit

De gemeenteraad beslist:

Artikel 1

Het voorgelegd tracé en de voorgelegde plannen betreffende de noodzakelijke uit te voeren infrastructuurwerken en het bijgevoegd rooilijnplan in bovenvermelde bouwproject, opgemaakt door het studiebureau MESO bv, Jan Mulsstraat 132 bus 0201 te 1853 Grimbergen, worden goedgekeurd gelet op onder 'argumentatie' vermelde motieven tot aanvaarding en de overeenstemming met de doelstellingen vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen.

Stemming op het artikel

Stemmen voor 22
Tom Bosman, Bart Peeters, Jasper Baeyens, Willem De Pauw, Eliane Laurent, Katty Van der Borght, Evelien Beeckman, Joske Vermeir, Marijke De Vis, Jeroen Eenens, Lutgard Van der Borght, Linda Verbesselt, Inez De Coninck, Jan Couck, Johan Deleu, Patrick De Smedt, Albert Beerens, William Engels, Els Van Buggenhout, Floris Van den Broeck, Roland Mortier, Wouter Van Driessche
Stemmen tegen 0
Onthoudingen 0
Blanco stemmen 0
Ongeldige stemmen 0

Artikel 2

Het bestek en de kostprijsraming voor het uitvoeren van de infrastructuurwerken in bovenvermelde verkaveling, opgemaakt door het studiebureau MESO bv, Jan Mulsstraat 132 bus 0201 te 1853 Grimbergen, voor een totaal van 170.858,12 euro excl. 21% btw, hetzij 206.738,32 euro incl. btw wordt goedgekeurd.

Stemming op het artikel

Stemmen voor 22
Tom Bosman, Bart Peeters, Jasper Baeyens, Willem De Pauw, Eliane Laurent, Katty Van der Borght, Evelien Beeckman, Joske Vermeir, Marijke De Vis, Jeroen Eenens, Lutgard Van der Borght, Linda Verbesselt, Inez De Coninck, Jan Couck, Johan Deleu, Patrick De Smedt, Albert Beerens, William Engels, Els Van Buggenhout, Floris Van den Broeck, Roland Mortier, Wouter Van Driessche
Stemmen tegen 0
Onthoudingen 0
Blanco stemmen 0
Ongeldige stemmen 0

Artikel 3

De nutsleidingen worden uitgevoerd op kosten van de aanvrager volgens het bestek en de offertes van de nutsmaatschappijen.

Stemming op het artikel

Stemmen voor 22
Tom Bosman, Bart Peeters, Jasper Baeyens, Willem De Pauw, Eliane Laurent, Katty Van der Borght, Evelien Beeckman, Joske Vermeir, Marijke De Vis, Jeroen Eenens, Lutgard Van der Borght, Linda Verbesselt, Inez De Coninck, Jan Couck, Johan Deleu, Patrick De Smedt, Albert Beerens, William Engels, Els Van Buggenhout, Floris Van den Broeck, Roland Mortier, Wouter Van Driessche
Stemmen tegen 0
Onthoudingen 0
Blanco stemmen 0
Ongeldige stemmen 0

Artikel 4

De nieuwe wegenis en bijhorende uitrusting zoals riolering, groenzones met beplantingen, infiltratievoorzieningen op (toekomstig) openbaar domein, zoals aangegeven op het rooilijn- en metingsplan van het studiebureau MESO bv, Jan Mulsstraat 132 bus 0201 te 1853 Grimbergen, worden door de aanvrager kosteloos overgedragen naar het openbaar domein, na de definitieve aanvaarding van de werken.

Stemming op het artikel

Stemmen voor 22
Tom Bosman, Bart Peeters, Jasper Baeyens, Willem De Pauw, Eliane Laurent, Katty Van der Borght, Evelien Beeckman, Joske Vermeir, Marijke De Vis, Jeroen Eenens, Lutgard Van der Borght, Linda Verbesselt, Inez De Coninck, Jan Couck, Johan Deleu, Patrick De Smedt, Albert Beerens, William Engels, Els Van Buggenhout, Floris Van den Broeck, Roland Mortier, Wouter Van Driessche
Stemmen tegen 0
Onthoudingen 0
Blanco stemmen 0
Ongeldige stemmen 0

Artikel 5

§ 1. Tegen het besluit van de gemeenteraad over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg kan in het kader van een schorsend administratief beroep tegen de vergunningsbeslissing een georganiseerd administratief beroep worden ingesteld bij de Vlaamse Regering door de personen of instanties, vermeld in artikel 53. De vereiste, vermeld in artikel 53, tweede lid, is ook van toepassing op het beroep tegen het besluit van de gemeenteraad.
Het beroep leidt tot de vernietiging van het bestreden besluit of tot de afwijzing van het beroep op grond van de onontvankelijkheid of de ongegrondheid ervan.

§ 2. Het beroep wordt op straffe van onontvankelijkheid met een beveiligde zending ingediend bij de Vlaamse Regering binnen een termijn van dertig dagen, die ingaat op:
1° de dag na de datum van de betekening van de bestreden beslissing voor die personen of instanties aan wie de beslissing betekend wordt;
2° de dag na het verstrijken van de beslissingstermijn als de omgevingsvergunning in eerste administratieve aanleg stilzwijgend geweigerd wordt;
3° de dag na de eerste dag van de aanplakking van de bestreden beslissing in de overige gevallen.
De indiener van het beroep bezorgt op straffe van onontvankelijkheid gelijktijdig met de beveiligde zending van het beroep aan de Vlaamse Regering, een afschrift van het beroepschrift met een beveiligde zending aan het college van burgemeester en schepenen en aan de bevoegde beroepsinstantie, vermeld in artikel 52.

§ 3. Het college van burgemeester en schepenen bezorgt het volledige dossier of een afschrift daarvan onmiddellijk na de ontvangst van het afschrift van het beroepschrift, aan het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

§ 4. De Vlaamse Regering neemt een beslissing over het beroep binnen een termijn van negentig dagen, die ingaat de dag na de ontvangst van het dossier, vermeld in paragraaf 3. Die termijn is een termijn van orde.
De Vlaamse Regering brengt de indiener van het beroepschrift, de bevoegde overheid en de gemeente onmiddellijk op de hoogte van haar beslissing.

§ 5. Het besluit van de gemeenteraad over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg kan alleen worden vernietigd:
1° wegens strijdigheid met het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen;
2° wegens strijdigheid met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van hetzelfde decreet;
3° wegens de niet-naleving van een substantiële vormvereiste.

Stemming op het artikel

Stemmen voor 22
Tom Bosman, Bart Peeters, Jasper Baeyens, Willem De Pauw, Eliane Laurent, Katty Van der Borght, Evelien Beeckman, Joske Vermeir, Marijke De Vis, Jeroen Eenens, Lutgard Van der Borght, Linda Verbesselt, Inez De Coninck, Jan Couck, Johan Deleu, Patrick De Smedt, Albert Beerens, William Engels, Els Van Buggenhout, Floris Van den Broeck, Roland Mortier, Wouter Van Driessche
Stemmen tegen 0
Onthoudingen 0
Blanco stemmen 0
Ongeldige stemmen 0